Kinesiotape Uygulamaları Antalya

Hata mesajı

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/mytherapy.com.tr/httpdocs/includes/file.phar.inc).
Kinesiotaping Metodu vücudun hareket açıklığını kısıtlamadan kas ve eklemlere destek ve stabilite sağlayarak klinik ortamda uygulanan manuel terapinin etkilerini uzatan, vücudun doğal iyileşme sürecini kolaylaştırmak için dizayn edilmiş bir rehabilite edici bantlama tekniğidir.
 
Kinesiotaping Japonya’da yaklaşık 25 yıl önce geliştirilmiş, fakat Avrupa ve Amerika’da olduğu gibi ülkemizde de son yıllarda tanınmıştır.
Kinesiotape(KT), klasik beyaz atletik banttan farklı bir banttır. Tek yönlü olarak esneyebilen ve içeriğinde ilaç olmayan bu bantların yapısı ve kalınlığı, deriye benzer özellikler taşır ve vücut ısısı ile aktive olur. KT lateks içermez, hava geçirebilir ve suya dayanıklıdır. Bu sebeple alerjik değildir, cilde nefes aldırır, çıkarmadan günlerce kalabilir, yüzerken veya banyo yaparken de rahatlıkla kullanılabilir.
 
KT mikroskobik olarak cildi kaldırarak, ağrıyı hafifletir ve lenfatik drenajı kolaylaştırır. Bu kaldırma etkisi ciltte konvolüsyonlar oluşturur, böylece hücrelerarası boşluk artar ve etkilenen bölgelerde enflamasyonun azalmasına imkan verir. Ayrıca ciltteki mekanoreseptörlerin uyarılmasını arttırarak propriosepsiyonu da arttırır.
 
Kinesiotaping soğuk tedavisi, hidroterapi ya da elektrik stimülasyonu gibi diğer yöntemlerle eş zamanlı olarak kullanılabilir. Uygulamadan hemen sonuç alınabilir, KT rehabilitasyon amaçlı egzersizleri büyük ölçüde kolaylaştırır, kişinin hareketini engellemez, vücuda herhangi bir ilaç verilmediğinden son derece güvenlidir, çocuklara da uygulanabilen bu bantlar ileri yaş dahil tüm yaş gruplarında güvenle kullanılabilir. Dört farklı rengi bulunan KT’nin renkleri arasında etki açısından bir farklılık yoktur.
 
Aslında bu bant kendi başına değil, rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak mucizesini göstermektedir. Tedavide olduğu gibi müsabaka öncesi ve sırasında da koruyucu olarak sporcularda uygulanabilmektedir. Kısaca Kinesiotaping yaralanmadan korunmak, rehabilitasyon sürecine katkıda bulunmak için kullanılabilen bir bantlama yöntemidir.
 

Kinesiotaping uygulamaları temel olarak sinir sistemi, kas iskelet sistemi ve dolaşım sistemi üzerine etki etmektedir. Önceleri sporculardaki kas ağrıları için kullanılan Kinesiotaping, başta bel-boyun ve sırt ağrıları, postür bozuklukları, kireçlenme, romatizmal hastalıklar gibi çok sık rastlanan sağlık problemlerinin yanında sportif, ortopedik ve nörolojik problemler ile cerrahi sonrasında da kullanılabilen bir tedavi seçeneğidir.

 
Kinesiotaping, etkili olabilmesi için uygulamayı bilen uzman kişilerce yapılması gerekir; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu konuda eğitim almış fizyoterapistler tarafından uygulanmaktadır.