İNCİ DEĞERİNDE FAVORİ YİYECEKLER
Hata mesajı
Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/vhosts/mytherapy.com.tr/httpdocs/includes/file.phar.inc).
- Balık: Omega-3 zengini deniz ürünlerini haftada en az 2 kere tüketmek kalp krizi riskini azaltmaktadır.
- Brokoli: Kalp ve dolaşım sistemi hastalıklarını önler, görme gücünü destekler ve kanser riskini azaltır.
- Ceviz: Omega-3 bakımından çok zengindir. Omega-3 iyi kolesterolü yükseltir. Hatta cevizin depresyona iyi geldiği, Parkinson ve Alzheimer hastalığı risklerini azalttığı bilinmektedir.
- Dolmalık Biber: Kan dolaşımını, sindirim sistemini ve metabolizmayı canlandırır. Antibakteriyel etkilidir.
- Domates: Kalp-dolaşım hastalıkları ve kanser riskini azaltır.
- Enginar: Karaciğer ve safra fonksiyonlarını destekler, kolesterol ve şeker metabolizmasını düzenler.
- Elma: Hücrelerin zarar görmesine karşı direnci arttıran güçlü bir antioksidan bulundurur.
- Fasulye: Kalp hastalıklarını engeller ve kolon kanserine iyi gelir. Baklagiller magnezyum, potasyum ve lif zenginidir, bundan dolayı da kalp dostudur.
- Kırmızı Biber: Kalp-dolaşım ve kanser riskini azaltır, görme fonksiyonunu destekler, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Nar: Çok iyi bir antioksidandır. Kalp-dolaşım ve kanser riskini azaltır.
- Sarımsak: Tromboz riskini azaltır, antimikrobiyal ve kan şekerini düzenler.
- Siyah Üzüm: Çok miktarda antioksidan içerir. Pıhtılaşmayı önleyici ve kolesterol düşürücüdür.
- Soğan ve Pırasa: Pıhtılaşmayı azaltır, kalp-damar hastalıklarını önler, solunum yolu şikayetlerini yatıştırır.
- Yeşil Yapraklı Sebzeler: Sindirimi canlandırır, sinirsel uyku bozukluklarını yatıştırır, kalp-dolaşım hastalıkları ve kanser riskini azaltır.
- Yoğurt: Savunma sistemini ve bağırsak florasını destekler.
- Zeytin, Zeytinyağı ve Tohum Yağları: Kalp-dolaşım hastalıkları ve kanser riskini azaltır, sindirimi kolaylaştırır.